sâmbătă, 23 ianuarie 2010

5 lucruri de stiut despre papagali


Inainte de a-ti achizitiona un prieten zburator si cuvantator (da, poti sa il inveti sa vorbeasca) trebuie sa stii aceste lucruri.
1. Papagalii sunt greu de intretinut
Zburatoarele traiesc in grupuri mari, de aceea papagalul tau va avea nevoie de un partener inaripat pentru a se simti in largul sau.
Colivia sa trebuie curatata periodic si trebuie cumparata din magazinele speciale pentru a nu ii afecta cresterea (daca sunt facute din materiale nepotrivite, coliviile pot afecta sanatatea papagalului).
Alimentatia sa trebuie stabilita exact de medicul veterinar si trebuie urmata cu strictete, in caz contrar papagalul tau isi pierde cromatica, penajul si chiar viata.
2. Papagalii sunt depresivi
Da, ai auzit bine. Micutul tau zburator are nevoie de atentie si devotament. Trebuie sa vorbesti cu el, sa te joci cu el si sa il lasi sa zboare liber.
Cel putin 4 ore pe zi trebuie sa il lasi liber, in casa sau curte, pentru a se familiariza cu mediul inconjurator.
Papagalul tau trebuie educat pentru a vorbi (daca face parte dintr-o specie potrivita) si a se orienta.
3. Papagalii fac mizerie
Crezi ca scapi mai ieftin cu un papagal decat cu un catel? Ai sa afli ca lucrurile stau cu totul altfel!
Si papagalul tau face mizerie si va trebui sa freci si sa cureti dupa el.
4. Papagalii rup/sparg/musca orice
Pasarile, in special papagalii, adora si au nevoie sa mestece. Jucariile lor sunt special create pentru a le satisface aceasta necesitate.
In caz contrar micutul tau inaripat va musca tot ce prinde. Inclusiv degetele tale.
5. Papagalii sunt zgomotosi
Stiu ca ti-ar place sa ai un animalut care repeta tot ce aude sau canta linistit in limba lui. Dar ti-ar placea asta numai in anumite momente.
Cand esti obosita si nu ai chef de nimic, papagalul e ultimul de care iti va fi drag. Trebuie sa analizezi bine situatia inainte de a-ti cumpara o pasare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu