sâmbătă, 23 ianuarie 2010Pana in prezent pe pamant se cunosc 328 de specii diferite de papagali, daca punem la socoteala si cate subspecii are fiecare specie o sa ajungem la un numar impresionant de tipuri de papagali.
Marimile papagalilor variaza de la marimea papagalilor pitici din sudul oceanului Pacific, care masoara doar 9 cm lungime pana la papagali care masoara aproape 40 cm lungime. Cea mai mare parte din lungime o reprezinta lungimea cozii.
Greutatea papagalilor variaza de la cateva zeci de grame pana la 3 – 4 kilograme.
Cea mai mare parte a papagalilor sunt verzi, sau culoarea predominanta a penajului este verde, in special cei din America de Sud. Alte culori predominate, mai ales printre papagalii care traiesc in America sunt albastru si galben.
Papagalii de talie mica traiesc intre 10 si 15 ani pe cand papagalii de talie mare pot trai pana la 75 – 80 de ani. Aceste pasari ajung la maturitate intre 1 an si 4, in functie de marimea taliei.
Cei mai multi papagali salbatici se intalnesc in padurile tropicale sin America de Sud, Australia si Noua Guinee, doar cativa traiesc in Africa si foarte putini in Asia.
Papagalii sunt pasari care isi fac cuibul in scorburile copacilor, in adanciturile stancilor sau chiar in tuneluri de pamant, doar cateva specii isi fac cuiburi din bete pe crengile copacilor.
Papagalii pot manca fructe, seminte, nectar si chiar polen nu cu ajutorul ciocului asa cum s-ar putea crede ci cu ajutorul limbii lor foarte groase.
Papagalii salbatici nu imita oamenii sau alte animale doar papagalii de casa mimeaza sunetele pe care le aud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu